Van 10 tot 80 jaar

 

Minimale duur: 90 min.

Atelier Textiellab

Met textiel werken is het mooiste dat er is. Textiel leeft, beweegt, kun je naar je hand zetten en elke stof reageert weer anders. Je kunt eindeloos variëren met bewerkingen.

 

In diverse textielworkshops kun je creatief aan de gang met verschillende technieken. Ambachtelijke technieken als vilten, naaien, siersteken, borduren, breien en haken. Met druktechnieken als stencil- ,stempel- en zeefdruk.

 

In een workshop over stofexperiment krijg je een aantal technieken aangereikt in naaibewerking, druktechniek en hitte bewerking, met de uitdaging je over te geven aan het experimenteren.

Hoe reageren de stoffen van verschillende grondstoffen op bepaalde naai- en druktechnieken? Kun je een mooie stofbewerking zijn waarmee je een bruikbare stof creëert?

 

Samen leren van elkaars ontdekkingen en creatieve oplossingen en ideeën. Ik heb er nu al zin in! Jij ook?

In de reeks 'experimenteren met stoffen' nemen we de tijd om te gaan ontdekken waar onze eigen, maar ook de grenzen van het materiaal zijn. Er komen er verschillende technieken en toepassingen aan bod. Deze worden uitgeprobeerd op stoffen van verschillende samenstellingen. Er zal ook stoffenkennis worden gegeven, dit ter bevordering van het stofexperiment en de bruikbare toepassingen die je allemaal kunt maken. Je wordt in deze workshopreeks creatief uitgedaagd, leert technieken toe te passen en te combineren en leert van elkaars ontdekkingen.